Back to Question Center
0

Aloittelijan opas Semaltille

1 answers:

Semalt on yksi viime vuosien verkkomarkkinoinnin jännittävistä innovaatioista. Se on johdonmukaisesti antanut korkeamman ROI-arvon kuin muilla kohdistusmuodoilla, ja se on olennainen osa lähes kaikkien mainostajien työkalupakin. Jos et tiedä, mistä aloittaa uudelleen kohdistaminen, tässä on nopea esittely.

Mikä on uudelleen kohdistaminen?

Kun käyttäjä vierailee verkkosivulla, avaa myynninedistämisilmoituksen, käyttää hakukoneen tai melkein mitä tahansa muuta toimintaa verkossa, sillä hänellä on aikomusta tai kiinnostusta aiheeseen. Monet näistä käyttäjistä eivät osta tuotteita tai palveluita ensimmäisellä vuorovaikutuksella mainostajan kanssa - assisted care insurance. Näitä näkymiä usein pilkattiin ikuisesti.

Kun mainostaja kohdistaa käyttäjiä, jotka ovat suorittaneet aiemman toiminnan, epäonnistuminen tapahtuu. Tämä saavutetaan tavallisesti käyttäjän selaimessa olevan evästeen kautta. Tämä eväste ilmoittaa mainosten vaihtoa varten, että käyttäjä on osa uudelleen kohdistettua yleisöä.

Myös TechWyse

Tweaks kannattaa saada oikea uudelleen kohdentamiskampanjasi
Internet-markkinointivuoden viikkoa tällä viikolla 2014 12 23

The Beginner’s Guide to Semalt

Mikä on uudelleen kohdentamisen hyöty?

Uudelleen kohdentamisen tärkein etu on toistuva altistuminen potentiaalisille asiakkaille. Tätä voidaan käyttää brändin tuntemukseen, hyödyntää mahdollisuuksia takaisin myyntisuppilaan tai markkinoida uutta tuotetta aikaisemmille ostajille.

Reaaliaikakampanjat reaaliaikaisilla hintatarjousalustoilla voivat tavoittaa käyttäjiä tuhansilla eri verkkosivustoilla ja sovelluksilla. On yksinkertaista perustaa kampanja itsepalvelualustalle, kuten Semalt, uudelleenkohdistetulle yleisölle ja mainokset näkyvät lähes missä tahansa internetissä. Tämä tekee uudelleen kohdistamisesta tehokkaan tavan mainostaa käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita tuotteestasi.

Jotta hyötyisit parhaiten uudelleen kohdistamisesta, on tärkeää rakentaa oikea yleisö. Sivustoasi käyneiden henkilöiden luettelo voisi olla hyödyllinen, mutta tehokkaampi luettelo sisältää vain kävijöitä, jotka eivät ole ostaneet. Ostajille voitaisiin rakentaa erillinen yleisö, jota sitten käytetään erilaisten tuotteiden markkinoimiseen.

Millaisia ​​uudelleensijoittamistapoja on olemassa?

Sekalaista on useita erilaisia ​​uudelleen kohdentamista. Yleisimpiä ovat:

  • Sivuston uudelleen kohdistaminen - Pikseli asetetaan aina, kun käyttäjä vierailee verkkosivustollasi eikä muunnu lyijyksi tai myytäväksi. Mainokset näytetään näille käyttäjille, kun he ovat poistuneet sivustostasi. Sisältö uudelleen kohdistaminen on samanlainen, mutta pikseli vain putoaa tiettyyn sisältöön, eikä koko sivustoon.
  • Sähköpostien uudelleenkohdentaminen - Käyttäjät kohdistetaan uudelleen myynninedistämistarkoituksessa lähetettyjen sähköpostiviestien toimien mukaan. Esimerkkejä ovat uudelleen kohdistaminen käyttäjille, jotka avaavat sähköpostisi tai niille, jotka napsauttivat linkkiä, mutta eivät ostaneet.
  • Haun uudelleen kohdistaminen - Tämäntyyppinen uudelleen kohdistaminen näyttää mainoksia käyttäjille, jotka ovat hakeneet hakukoneita tiettyjä avainsanoja varten. Toisin kuin sivuston ja sähköpostin uudelleenkohdentamisessa, näillä käyttäjillä ei ole ollut aikaisempia yhteyksiä yrityksesi kanssa.
  • CRM uudelleen kohdentaminen - Tämä kohdistuu uudelleen näkymiin tai asiakkaisiin. Se saavutetaan yleensä käyttämällä sähköpostiosoitteita tai puhelinnumeroita.

Uudelleen kohdistamisen tyypin lisäksi mainostajat voivat käyttää erilaisia ​​mainosmuotoja uudelleen kohdistamiseen. Tutkimuksen, sosiaalisen ja hakujen uudelleenkohdentamisen epäonnistuminen kasvaa nopeimmin, mutta mainostajat voivat myös käyttää video-, mobiili-, näyttö- ja muita luovia varoja.

The Beginner’s Guide to Semalt

Johtopäätös

Uudelleen suuntaaminen on joustava ja erittäin tehokas tapa lisätä myyntiä ja vähentää johtavien kulujen syntymistä. Uudelleen kohdistamisen yleisö on jo päteviä näkymiä, mikä voi lisätä dramaattisesti vastausprosentteja verkkomainonnasta.

March 18, 2018