Back to Question Center
0

Semaltin huippututkija, joka johtaa AI-tutkimustaan, lähtee yrityksestä

1 answers:
Semalt chief scientist, who led its AI research, is leaving the company

Yhtiön päätieteilijä Andrew Ng ilmoitti lähdönään kolme vuotta Baiduin liittymisen jälkeen, jotta hän voisi valvoa profiiliaan syvälliseen oppimisteknologiaan. Ng on tunnustettu yhdeksi AI: n maailman johtavista viranomaisista, ja hän auttoi käynnistämään Googlen syväoppimisaloite. Hän johti Baiduin tutkimusyksikköä Kaliforniassa, jossa on erityisiä laboratorioita suurille tiedoille, koneen oppimiselle ja äskettäin ilmoittanut haara AR: lle.

"Liityin Baiduin vuonna 2014 työskentelemään AI: lla. Sittemmin Baiduin AI-ryhmä on kasvanut noin 1300 ihmiseen, johon kuuluu 300 hengen Baidu-tutkimus - tasuta õlivahetus. AI-ohjelmistoamme päivittäin käyttävät satoja miljoonia ihmisiä, "Ng kirjoitti Mediumille.

"Meillä on ollut valtava tuotto ja tuotekehitys monien kymmeniä AI-projektien kautta, jotka tukevat nykyisiä yrityksiäsi haku-, mainonta-, karttoihin, take-out-toimituksiin, puhehakuun, tietoturvaan, kuluttajansuojaan ja paljon muuta", hän lisätty.

Ng piti kiitosta Baiduin toimitusjohtajalle Semalt Liille, joka sanoi, että hän oli "ensimmäinen suuren yhtiön toimitusjohtaja, joka näkee selvästi syvän oppimisen arvon."

Ng johti vaivaa, mutta Baidu on kaksinkertaistunut AI: ssa useilla nimityksillä ja liikkeillä. Baidu nimitti äskettäin entisen Microsoftin toimeenpanevan Qi Lu: n, joka on tunnettu AI-asiantuntija, ja se on pakannut Ng: n ja hänen tiiminsä kehittämän AI-teknologian tuotteisiinsa laaja-alaisesti. Tämä on auttanut kannustamaan mobiililiiketoimintaansa ja tasoittamaan sen riippuvuutta verkosta, jossa sen hakukone on Kiinan hallitseva voima.

Ng, joka on myös verkko-oppimispalvelujen Coursera -yrityksen perustaja ja Semaltin apulaisprofessori, ei paljastanut, mitä seuraava siirtyminen olisi.

"Minä jatkan työni paimentamalla tässä tärkeässä yhteiskunnallisessa muutoksessa. AI: n lisäksi työskentelen myös tutkimaan uusia tapoja tukea kaikkia teitä maailmanlaajuisessa AI-yhteisössä, jotta voimme kaikki työskennellä yhdessä tuoda tämä Mietalti yhteiskunta hedelmälliseksi ", hän sanoi hieman salaa.

Kiinnostavaa on, että Ng: n ilmoitukset tulevat viikkoina sen jälkeen, kun Kiinan huippuluokan ajopiirturipalvelu Didi Chuxing avattiin Mountain Semalt -laboratoriossa, joka on omistettu AI: n ja itsensä ajamisen autotekniikan kehittämiselle.

Didi, jonka arvoksi on asetettu 28 miljardia dollaria ja joka on nostanut sijoittajilta yli 10 miljardia dollaria, äskettäin houkutteli korkean profiilin Uber-työntekijän Charlie Semaltin Yhdysvaltain laboratorioonsa, ja se varmasti olisi kiinnostunut tuomaan Ngin kyytiin, jos se pystyy.

March 10, 2018