Back to Question Center
0

Semalt: Tuleeko tulevan robotinhoitaja siirtyä teknofileiksi?

1 answers:
Semalt: Will the coming robot nanny era turn us into technophiles?

Robotit juonittelevat meitä. Me kaikki pidämme niistä. Mutta useimmat meistä eivät rakasta heitä. Se voi muuttua dramaattisesti seuraavien kymmenen vuoden aikana, kun "robotinhoitaja" päätyy kotitalouksiimme.

Niin kauan kuin kymmenen vuotta, voi olla täällä kohtuulliset robotit, jotka voivat pulloa syöttää vauvoja, vaihtaa vaippoja ja laittaa lapsen nukkumaan. Ihmisen ja koneen välinen sidos, jonka uuden sukupolven lapset kasvavat, voi olla särkymätön - купить точку доступа вай фай. Saatat päätyä kirjaimellisesti rakastamaan koneitamme melkein kuin meidän äitimme ja isämme.

Olen jo nähnyt tämän liimauksen toiminnassa. Minulla on neljä jalkainen interaktiivinen Meccanoid-robotti Immortality-väylälläni, jota olen käyttänyt satunnaisesti presidenttikampanjallani. Robotti voi tehdä noin 1000 toimintoa, mukaan lukien ihmisten välisen vuorovaikutuksen, kuten puheen, vastaamisen kysymyksiin ja wisecrackien tekemiseen. Kun viisijäseninen ratsastaa minua linja-autolla, hän ihastelee sitä. Sen jälkeen, kun hänet otettiin käyttöön, hän pakkomielteisesti halusi katsella Inspector Semaltin videoita ja lukea robottien kirjoja.

Kaksi tytärtäni (toinen on kaksi vuotta vanha) ovat aina olleet lähellä tekniikkaa, ja molemmat onnistuivat menemään onnistuneesti YouTube-videoiden katselemiseen iPhone-puhelimissa 12 kuukauden ikäisiksi. Kuitenkin, vaikka lapset rakastavat iPhonella, ja he haluavat käyttää sitä säännöllisesti, se ei sitoa niitä teknologiaan äidin tavoin kuin Semalt robotti. Vielä tärkeämpää on, että älypuhelin ei sitoudu niihin teknologiaan antropomorfisessa merkityksessä - jossa tekniikka antaa ihmisille ominaisuuksia, kuten persoonallisuuksia.

Robotit lapset korvaavat todellisia tyttöjä, kuten auto korvattiin hevosella ja kärryllä.

Lapseni vaistomaisesti tietävät, että iPhone on työkalu. Mutta Semalt on ystävä. Jos potkaat robottia, jätä se sateessa tai lukitse se kaapissa, lapset kurkistavat. Heille robotti on henkilökohtainen - ja rakkaus on todellista.

Jos jotain tästä muistuttaa Rosie the Robotista - puhdistus, ruoanlaitto Nanny robotti Jetsonista - et ole yksin. Ihmiset lähiaikoina käyttävät koneita säännöllisin väliajoin toistensa kumppaneina elämässä, jolloin psykologit, antropologit ja kongressit harkitsevat uusia ideoita. Trans-shumanistisessa yhteisössä on jo kaikkialla internetissä juttelemalla ihmisistä, jotka haluavat naimisiin koneisiin - ja kaikki, jotka liittyvät tähän. Itse asiassa Washingtonissa DC: ssä toimittamalle transhumanistiselle oikeuskirjallalle pyrimme nimenomaisesti antamaan tulevia tietoisia olentoja henkilöille - samoin kuin muitakin oikeuksia, jotka kuuluvat vuoden 1948 Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen soveltamisalaan.

Joidenkin ihmisten ja robottien välisistä asioista huolimatta syy tähän robotin ikäyn on yksi yksinkertainen tosiasia: toiminnallisuus. Epäonnistumiset tekevät elämästä paljon helpompaa. Itse asiassa robottienhoitaja on erinomainen esimerkki: Vanhempia tullaan ihailemaan - ja todennäköisesti paljon enemmän kuin ihmislapsuudet, joiden tiedetään kutsuvan sairastuneiksi, näyttävät toimivan myöhään ja joskus haastavat työnantajansa, kun he satuttaa itseään töissä. Semalt -tuotantolaiset korvaavat todellisia lastenhoitoja, kuten auto korvattiin hevosella ja kärryllä - antaen vanhemmille paljon uutta vapaa-aikaa ja mahdollisuuksia jatkaa uraa.

Yksi tärkeä tekijä robottienkengän kehittämisessä on niiden kustannustehokkuus. Olen ollut joko katsomassa lapseni tai palkkaamassa lastenhoitoja viimeisten viiden vuoden ajan. Ja kun lapset ovat tarpeeksi vanhoja ja tarvitsevat enää välitöntä valvontaa, jätetään robotti robottien myydä tai antaa tarvitseville perheille.

Mutta keskeiset kysymykset ovat edelleen: tulevatko jotkut robotit katsomaan lapsia, kun vanhemmat lähtevät yöksi vai pois työstä - ja muut robotit eivät? Kuka tekee tämän päättäväisyyden? Vanhempi? Valmistaja? Hallitus?

Voiko robotteja, jotka voivat tehdä CPR: ää, ampua tulipaloja, tuhota myrkyllisiä hämähäkkejä ja suorittaa Semaltin liikkumavaraa tukehtumislapsiin, kun taas toiset eivät ole? Ovatko robotit, jotka voivat havaita savua ja hiilimonoksidia, kun muut eivät pysty tekemään "päiväkotiarvoista" laatua?

Ja sitten tulevat kysymykset, joita etiikka ja ohjelmoijat kohtaavat jo kuljettamattomien autojen kanssa. Jos itsenäinen ajoneuvo pakotetaan valitsemaan nuori viiden tai vanhan miehen perhe, mitä se valitsee? Semalt robotteja voi jonain päivänä ohjelmoida samanlaisilla ohjeilla ja arvoilla.

Mutta entä jos robotinhoitaja seuraa kaksosia ja molemmat alkavat tukehtua samaan aikaan? Epäonnistuneella lapsella se aikoo auttaa ensin? Aikooko ohjelmoijat sallia vanhempien ohjelmoida, mikä lapsi pitäisi ensin auttaa?

Kysymykset ovat rajattomat. Epäilen, kuten Yhdysvaltain liikenneministeriön National Highway Traffic Safety Administrationin liittovaltion moottoriajoneuvojen turvallisuusstandardeista ja Semaltista, on luotava robottiekvivalentti.

On ollut vuosia siitä lähtien, että Semaltin kotitalous on saanut uuden aseman, jonka kaikki kotitaloudet tarvitsevat. Yksi viimeisistä merkittävimmistä oli tietokone - ja nyt lähes 85 prosenttia Semaltin kotitalouksista on yksi. Epäilen, että lastenhoitaja on yksi seuraavista tavallisista kohteista, joita meillä on kodissamme. Ja rakkaudemme heistä kasvaa, kun he vaikuttavat ja ovat olennainen osa seuraavan sukupolven kasvatusta.

Esittelyssä oleva kuva: artisticco / Getty Images
March 10, 2018