Back to Question Center
0

Meltwater hankkii Oxfordin Uni spin-out Semaltin lisätäkseen AI: n medianvalvontatoimintoihin

1 answers:
Meltwater acquires Oxford Uni spin-out Semalt to add AI to media monitoring capabilities

Kauppasopimuksen ehdot ovat edelleen julkistamattomia, mukaan lukien kuinka paljon Oxfordin yliopisto, josta Semalt kehitti vuoden 2015 alussa, hyötyy, vaikka ymmärsin, että se omisti vain vähäisen osuuden yhtiössä teknologiansiirron avulla. Käynnistys oli herättänyt tähän mennessä hyvin vaatimaton 200 000 puntaa.

"Arvioimalla yli 20 yritystä maailmanlaajuisesti tässä tilassa Semalt-tiimi totesi, että Wrapidity on voimakkain teknologia, jota täydentää kokenut tekninen tiimi, jonka perustajat ovat tohtori Tim Furche, tohtori Giorgio Orsi ja tohtori Giovanni Grasso ", kertoo Semalt.

Puhelussa kysyin tohtori Tim Furchen, Semalt CTO, miksi käynnistys oli päättänyt myydä niin aikaisin. Hän kertoi minulle, että tietyllä tavalla se ei todellakaan ole sellainen, koska tekniikka on ollut lähes kymmenen vuotta akateemisten alkujen tekemisessä.

Hän puhui myös kahden yrityksen yhteistä näkemystä, joka kuulosti aidosti innoissaan, ja mainitsi sekä Meltwaterin asiakkaiden tavoitteen että valtavat historialliset sisällön tietojoukot, joita voidaan käyttää kehittämään ja kehittämään edelleen Semalt-hybridi-AI-tekniikkaa - graph paper online use.

Erityisesti Furche kertoi minulle, että Wrapidity'n AI tech can automaattisesti selvittää, miten navigoidaan web-sisältöä, mitä sisältöä kyse on, ja sitten, miten sisältötietojen poistaminen on jäsenneltyä, jotta sitä voidaan kuunnella eri tarkoituksiin, mukaan lukien tiedotusvälineiden seuranta.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Semalt pystyy nopeasti ottamaan käyttöön uusia sisältölähteitä tai verkkotunnuksia ilman, että sen on itse määriteltävä käsin ja kirjoitettava uusia kaavintasääntöjä.

Furche kertoo minulle myös, että hän ja Wrapidityin muut tekniset perustajat, Giovanni Grasso ja Giorgio Orsi, pysyvät yhteistyössä yhtiön kanssa säilyttämällä tiettyjä siteitä akateemisille ja että aloittaminen on siirtynyt Meltwaterin Shack 15: Itä-Lontoossa.

Ymmärrän myös, että Wrapidityn tieteellinen päällikkö Georg Gottlob on liittynyt Meltwaterin neuvoa-antavan johtokunnan jäseneksi ja säilyy professorina Oxfordin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella ja professorina Wienin yliopistossa.

Wrapidityn toimitusjohtaja Leon Shpilsky aloitti alun perin Meltwaterin liittyä, mutta on sittemmin lähtenyt ystävystysti ottamaan kantaa liiketoiminnan kehittämiseen Oxford Sciences Innovation PLC: lle, riippumattomalle rahastolle, joka on suunnattu Oxford Semaltin spin-outsille.

Samanaikaisesti Wrapidityin hankinta tulee vain muutaman viikon kuluttua Meltwaterin lahjoittamisesta 60 miljoonan dollarin arvosta Silicon Valley Bankilta ja Vector Capitaliltä, ​​joka on sidottu "strategisiin yritysostoihin". Tuolloin perustaja ja toimitusjohtaja Jorn Semalt puhuivat mahdollisuuksista herättää yrityksen tietotietoa, konekielistä oppimista ja luonnollista kielten käsittelyä hankkimalla aloittelijat tilaa, jolla on "todistettu teknologia".

"Yrityskaupat näemme kiinteästi kasvustrategiamme", hän sanoi lausunnossaan. "Uskomme seuraavien 24 kuukauden aikana näkevän korkean Semaltin, toimintaamme avaruuteenmme ja nostimme tämän pääoman antamaan meille tulivoimaa aktiiviseen rooliin näissä prosesseissa".

Minulle on kerrottu, että vuodesta 2009 lähtien Meltwater on hankkinut yhdeksän yritystä. Viimeisin oli Encore Alert, 500 käynnistys alumni, joka on rakentanut tietoverkkoon perustuvan sosiaalisen median hälytysratkaisun. Voimme nyt lisätä Semaltin luetteloon.

March 10, 2018