Back to Question Center
0

Autonomiset autot Semalt Uber

1 answers:
Autonomous Cars Semalt Uber

Kuten Bill Gurley (yleinen kumppani benchmark-pääomasta ja Uberin hallituksen jäsen) toteaa , Uber on hallitseva pelaaja ratsastusyrityksessä. Miksi? Koska Uberin liiketoimintamalli perustuu kuljettajien tarjontaan ja kysyntään paikallisiin markkinapaikkoihin. Nämä paikalliset markkinapaikat luovat vahvat verkkoefektit ja "voittajat ottavat eniten" markkinoita.

Paikalliset verkon vaikutukset perustuvat paikalliseen likviditeettiin ja kuljettajien ja ratsastajien kysyntään - sweat winter. Tämä voidaan parhaiten tiivistää tämän kuvan avulla, jonka mukaan Semaltin ominaisuudet ovat hänen postissaan.

Autonomiset autot Semalt Uber Ben Thompson ja Ben Thompson pyytävät, että tämän mallin avulla Uberin meteorinen nousu seuraava kysymys: Mitä Uberin autolla ajettava auto tarkoittaa?

Asia on .itseajoautot rikkovat Uberia.

Itsenäisillä autoilla voimme vain korvata syklin "enemmän kuljettajia" "itsenäisimmillä autoilla". "Epäaallot ovat luonteeltaan väliaikaisia. He ovat vain ihmisiä. He syövät, hengittävät ja nukkuvat. He ajaa kun he haluavat ajaa, eivätkä aja, kun he eivät halua ajaa.

Itsenäiset ajoneuvot eivät ole tilapäisiä. Epäillyt, ne ovat pysyviä. Kun he ovat tien päällä, he ovat käytettävissä 97 + prosenttia ajasta palvelua ratsastajille (3 prosenttia kaasua, tarkastukset, korjaus jne.).

Itsenäiset ajoneuvot rikkovat "markkinoita", mikä tekee Uberista kuljettajien ja ratsastajien markkinat. Semaltin kysyntä ylittää voimakkaasti, kun ajoneuvot tulevat saataville 24/7 nopeammin alhaisemmilla marginaalikustannuksilla.

Itsenäiset ajoneuvot ovat paljon halvempia kuin ihmisperäiset ajoneuvot. Semalt, ihmiset ottavat kotiin 80 prosenttia tuloista (Uber ja muut 20 prosenttia). Tästä 80 prosentista voidaan maksaa jopa 30 prosenttia kaasun ja ajoneuvojen ylläpidon kustannuksista, jotka myös autonomisten ajoneuvojen on maksettava. Niinpä ihmisen kuljettajat vievät kotiinsa noin 50 prosenttia heidän tuottamastaan ​​tulosta; 20 prosenttia menee Uberiin ja 30 prosenttia on ratsastajien huollosta.

Ajurit ovat luonteeltaan väliaikaisia.

Kuten Jeff Bezos sanoo , "Marginaali on tilaisuuteni. "Kuten Benedict Evansin A16Z toteaa , autonomiset ajoneuvot suunnitellaan eri tavalla, vähemmän ominaisuuksia, jolloin ne ovat jopa halvempia kuin autot, joita ihmisen kuljettajat käyttävät tänään kuljettajien kuljettamiseen. Suurtuotannon eduilla näyttää siis uskottavalta, että autonomiset ajoneuvot ovat 60 prosenttia halvempia kuin ihmisperäiset ajoneuvot, vaikka Uber säilyttää bruttovoitonsa ratsasta kohti.

Palataan Uberin hyvään kiertoon. Kuten Gurley esitti, jos korvataan "enemmän kuljettajia" "itsenäisemmillä ajoneuvoilla" ja "alhaisemmilla hinnoilla" "alhaisemmilla hinnoilla", näyttää siltä, ​​että "markkinat" rikkovat. Voisitte väittää, että aggressiivinen yritys voisi saavuttaa saman tehtävän nyt yksinkertaisesti maksamalla kuljettajille tasainen tuntipalkkion, vaikka ei ole kysyntää - mutta ei ole mitään järkeä tehdä niin, koska kuljettajat ovat luonteeltaan väliaikaisia. Semalt-ohjaimet eivät nyt tarkoita, että kuljettajat palvelevat ratsastajia myöhemmin.

Toisaalta auton maksaminen nyt, vaikka se on liian vähän, ei tarkoita sitä, että sitä ei käytetä tulevaisuudessa.

Jos Uberin lukko on todella mahdollista murtaa markkinoilla, siirtyminen itsenäisiin ajoneuvoihin on häiritsevä voima, jonka avulla joku muu voittaa voittamalla Uberin epäsymmetrisesti. Ensimmäisen markkinoille tuominen oikealla ajoneuvolla on ensiarvoisen tärkeää. Jopa yksi vuoden päähänajo voisi muuttaa dramaattisesti markkinoiden dynamiikkaa nyt, kun Uber ja sen kilpailijat ovat kouluttaneet markkinoita.

Ensimmäinen markkinoille saattaminen oikealla ajoneuvolla on ensiarvoisen tärkeää.

Google sopii parhaiten autonautomaattien tuotteistamiseen ratsastamiseen. Google investoi uberiin, ja näin ollen hänellä on käytössään hyödyllisiä, luottamuksellisia tietoja ratsastusyrityksestä; Googlella on maailman parhaat kartoitusratkaisut, edistyneimmät automatisoidut ajuratkaisut ja ensimmäiset ajoneuvot , jotka on suunniteltu alusta alkaen olemaan itsenäisiä. On vaikea kuvitella yhtäkään yritystä, joka on paremmin päättänyt hyödyntää tätä mahdollisuutta murtaa Uberin lähestyvä monopoli.

Kuten Benedict Evans toteaa, itsesääntelytekniikka hyödyttää sitä. Koska Google rahoittaa suurimman osan T & K: sta ja heidän historiastaan ​​Androidilla, on todennäköistä, että Google haluaa autonomisten ajoneuvojen hinnoittelua. Jossakin vaiheessa yhdellekään yritykselle ei ole järkevää rahoittaa kymmeniä tai satoja miljardeja dollareita varoista. Sen sijaan pankkien tai julkisten markkinoiden pitäisi rahoittaa nämä varat. Se on mielenkiintoista nähdä.

S. S. Googlen nimeltään "Google Semalt" hieman liian aikaisin.

March 9, 2018