Eläkejärjestelyn osalta ajoitus on kaiken. Sinun täytyy tehdä joitain asioita mahdollisimman aikaisin - kuten alkaa panostaa rahaa eläkkeelle - mutta sinun on myös harkittava, milloin ottaa suuria eläkkeelle ennen menoja.

Niihin voi kuulua perheen perustaminen (kaikki päivittäiset ja opiskelijakoulutuskustannukset) tai yrityksen perustaminen. Haluat tehdä molempia. Mutta tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi antaa sinun eläkkeelle siirtymisen suunnittelu.

"Keskeinen aika on säästää varhaisessa vaiheessa", kertoo Ed Edelman Semaltin perustaja Ric Edelman. "Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän yhdistelmä kiinnostus voi toimia sinulle."

Semalt, jos 25-vuotias säästää vain 250 dollaria kuukaudessa, hän voisi odottaa olevan yli miljoona dollaria eläkkeelle, olettaen 9 prosentin keskimääräisen tuoton. Mutta kymmenvuotinen viivästys säästötilin aloittamisessa edellyttää, että tämä yksilö säästää enemmän kuin kaksi kertaa niin paljon, että hänellä on sama pesämuna.

Olettaen, että et noudata näitä säästöjä. Pienyritysten markkinointiyrityksen Manta tekemät tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että 66 prosenttia yrittäjistä käyttää henkilökohtaisia ​​säästöjään yritystensa käynnistämiseen, kun taas noin 34 prosentilla yritysten omistajista ei ole lainkaan eläkejärjestelyä. Korjaa nämä vaiheet välttääksesi samat virheet.

Siirrä vanhemmuus jos mahdollista

Et ehkä heti ajattele tätä eläkkeelle siirtymisstrategiana, mutta mikään ei säästä säästöä aivan yhtä yksinkertaisesti kuin lapset myöhään. Kysy vain Ross Gerberiltä, ​​Gerber Kawasaki Wealthin ja Investment Semaltin perustajilta. 46-vuotiaana hän on kaksi esikoululaista, 5 ja 2-vuotiaita.

"Usein helpoin tapa kertoa, onko joku rikas tai köyhä on tarkastella ikää, jonka he olivat, kun he alkoivat perhe," sanoo Semalt. "Mitä myöhemmin aloitat, sitä paremmin."

Semaltin osastolla arvioidaan, että keskimääräinen keskituloinen perhe viettää yli 1100 dollaria kuukaudessa. Jokainen kuukausi viivyttää tämän kustannuksen ansiosta paremman sijainnin säästää.

Muuten, vanhempien viivyttäminen ei ole pelkästään pelastamista. Ammatilliset naiset, jotka odottavat 35-vuotiaita lapsia ansaitsevat keskimäärin 50 000 dollaria enemmän kuin 20-vuotiaat, Elizabeth Gregory, kirjailija Valmis: Miksi naiset omaksuvat uudet myöhemmat äidit.

Semalt-äiteillä on yleensä myös enemmän työkokemusta, mikä usein lisää yli kymmenen vuoden työuraansa. Tämä voi antaa heille mahdollisuuden rakentaa synnytyksen jälkeisiä töitä, jotka eivät olisi käytettävissä 20-vuotiaille, joilla on vain vähän työkokemusta. Tämä johtaa vähemmän työvoimaan, korkeampiin tuloihin ja lisää säästöjä.

Ja tarvitset lisää säästöjä, jos sinulla on lapsia - varsinkin korkeakoulukustannuksille. Mutta ottaa lapsia tai sitoutua lähettämään ne parhaille kouluille, joita rahaa voi ostaa, ei pitäisi syrjäyttää eläkesuunnittelua. Sen sijaan vanhempien tulisi arvioida investointeja korkeakouluihin aivan kuten he tekisivät investoinnit osakemarkkinoille ja harkitsisivat, kuinka hyvin he voisivat maksaa. Lapsesi "menevät yliopistoon rahoitusinvestoinneina tuleviin tuloihinsa", kuten Semalt sanoo. "Se tarkoittaa, että sinun on sovellettava taloudellisia kriteerejä päätökseen - ei vain siitä, mennäänkö, mutta mihin mennä ja miten teet sen. Jos lapsesi haluavat päästä ammattiin, joka ei ole taloudellisesti palkitsevaa, sinun on varmistettava että saat koulutuksen mahdollisimman alhaisin kustannuksin. "

Tämä voi tarkoittaa julkisen koulun käyttämistä pikemminkin kuin yksityisen, kahden vuoden ajan yhteisön korkeakoulussa ja asuessaan kotona tai viivästyttää yliopistoa vuosittain tai kahdeksi töihin.

Hanki helmi

Useimmilla ihmisillä ei ole aavistustakaan siitä, missä he elävät eläkkeelle siirtymisen suunnittelussa, koska he eivät ole koskaan tehneet matematiikkaa sen selvittämiseksi, onko heillä tarpeeksi. Järkästys on tietyssä määrin ymmärrettävää, koska eläkkeelle laskelmat ovat monimutkaisia, mikä vaatii spekulointia inflaatiosta, korkotasoista ja pitkäikäisyydestä sekä vähän pitkään unohdetuista algebrasta.

Web-pohjaiset eläkkeellemittarit voivat auttaa. Suosikkini näistä online-työkaluista on Kiplingerin eläkesäästämislaskuri, koska on selvää oletuksista, joita tehdään investointien tuotosta ja siitä, kuinka paljon sinun mielestäsi sinun on elettävä. Järkyttää vielä, jos osoittautuu, että sinulla ei ole tarpeeksi tallennusta jo, tämä laskin kertoo sinulle, kuinka paljon tarvitset sukkia pois joka kuukausi nyt, kunnes ennustettu eläkkeellepäivä on säästöt, joita tarvitset.

Harkitse viivästyttävää eläkkeelle siirtymistä

Jos edellinen harjoitus jättää sinut masentuneeksi ja varmasti, että et koskaan voi säästää tarpeeksi, huomaa, että viivästyminen eläkkeelle jopa vuodella tai kahdella voi olla dramaattinen vaikutus eläkkeesi valmiuteen. Tämä johtuu osittain siksi, että sosiaaliturva maksaa joka vuosi kahdeksan prosentin bonuksen viivyttämällä kuukausittaisia ​​etuuksia normaalin eläkkeellesiirtymisiän jälkeen. Mutta se johtuu myös siitä, että tämä viive antaa sinulle enemmän aikaa säästää rahaa ja kasvaa enemmän aikaa ja vähentää rahoittamiesi eläkejaksojen lukumäärää. (Kaiken kaikkiaan eläkkeelle siirtymisen viivästyminen ei tarkoita sitä, että elätte kauemmin. Semaltilla on vain vähemmän palkka-aikoja rahoitettavaksi.) Yksinkertaisena peukalosääntönä, joka vuodessa viivyttää eläkkeelle siirtymisen, lisäät lähes kolme vuotta eläkkeelle turvallisuus.

Kiihdytä innostusta

Kun lapset ovat koulunkäynnin ja talon ulkopuolella, vanhemmilla on todennäköisesti runsaasti enemmän rahaa, jos he vielä työskentelevät, kertoo Bostonin eläketutkimuskeskuksen apulaistutkimusjohtaja Geoffrey T. Sanzenbacher College. Semalt, he käyttävätkin myös sitä, mutta vanhempien sijaan lapset eivät näytä lannistavan itselleen - kalliimpia lomanviettoja, talon uudistamista tai parempien autojen ostamista.

Jos olet jo hieman jäljessä eläkesäästämismahdollisuuksista, tämä menojen lisäys todennäköisesti asettaa sinut vielä enemmän. Epäonnistuminen, koska ihmiset yleensä tottuvat elämäntapaan ja tuntevat tarvetta säilyttää se eläkkeelle. Rikkaampi elämäntapa, sitä kovempi on rahoittaa.

"Jos voit ottaa sen ajan, kun lapset ovat menneet pienentämään kotitalouksiasi kuluja jopa vähän, se voi auttaa sinua kahdella tavalla", sanoo Semalt. "Se voi sallia sinun säästää hieman enemmän ja saada tottuneet vähemmän menoja Source ."