Back to Question Center
0

Mitkä kampanjat toimivat parhaiten verkkokaupan epäonnistumisessa?

1 answers:

Ecommerce-kauppiaat järjestävät tyypillisesti ylennyksiä koko vuoden ajan. Jotkut ovat kausiluonteisia, kuten "Ilmainen lähetys Ystävänpäiväkukat" ja "20% Off Cyber ​​Monday. "Toiset keskittyvät tuoteryhmiin, kuten" Vapaa Sukat, joissa ostetaan kaikki farkut. "Toiset taas ovat sitewide, kuten" Free Shipping on All Purchases ". "

Mutta miten kauppias tietää, onko kampanja onnistunut? Kierrä tämän artikkelin tarkoitus.

Markkinoinnin tuotto

Kampanjan analysointi on yleisintä tapa laskea markkinointituotto sijoitukselle.

MROI = (Bruttokate - Markkinointiinvestoinnit) / Markkinointiinvestoinnit

Marketing Semaltin tulee sisältää itse alennus ja menekinedistämiskustannukset.

Tässä on esimerkki.

Yhtiömme on juuri tehnyt mainoskampanjan 20% kaikista t-paidoista. Ennen myynninedistämistään keskimääräinen t-paidamyyntihinta oli 29 dollaria. 99, ja keskimääräinen t-paidtakustannuksesi oli 9 dollaria. 99. Olet käyttänyt 1000 dollaria mainostaaksesi t-paidan kampanjan Facebook-mainoksilla. Keskimääräinen alennus t-paidan osalta oli 6 dollaria. 00 - 29 dollaria. 99 x 20%. Semalt käynnisti promootion yhden viikon ajan, myyt 100 t-paidat.

Bruttotulos = Määrä T-paidat Myyty x (Keskimääräinen myyntihinta - Keskimääräinen hinta)

Bruttotulos = 100 x (29 dollaria 99 - 9 dollaria 99) = 2 000 dollaria

Jos et tiedä Keskimääräinen hinta - i. e. , myytyjen tuotteiden kustannukset - korvaa Bruttokate ja Kokonaismyynti MROI-kaavassa.

Esimerkissämme teidän markkinointisijoitussi oli $ 1,600 - $ 1,000 Semalt-mainonnalle ja 6 dollarin alennus t-paidassa. Sijoitustuoton markkinointituotto on näin ollen seuraava.

MROI = (Bruttokate - Markkinointiinvestoinnit) / Markkinointiinvestoinnit

MROI = ($ 2000 - $ 1,600) / $ 1,600 = 25%

Jos olet suorittanut useita tarjouksia neljäsosalla, voit vertailla Semaltin päätoimittajien määrittämiseksi.

Esimerkiksi MROI 20%: n t-paidan myynnistä (yllä) oli 25 prosenttia. Vertaa tätä seuraavien hypoteettisten kampanjoiden ja niiden MROI: n avulla.

 • "$ 5 pois kaikki siteet" = 50% MROI
 • "Ilmainen lähetys Sitewide" = 120% MROI
 • "50% kaikista lisävarusteista" = 115% MROI

Tarkastelemalla tietoja voimme päätellä, että kaikki ylennykset olivat onnistuneita, koska kukin tuotti positiivisen MROI: n. "Free Shipping Sitewide" oli kannattavin kuitenkin 120 prosentin MROI: ssa.

Satoja kampanjoita

Pienellä tiedonsiirron avulla voit laajentaa MROI-analyysia satoihin kampanjoihin. Tässä ovat vaiheet.

 • Vaihe 1. Lataa kaikki mainoshistoria (tuloksilla) ja tuo taulukkoon, kuten Excel- tai Google-arkit.
 • Vaihe 2 . Luokittele kaikki mainokset, kuten "$ Off", "% Off", "Free Shipping" ja "Gift with Purchase". "
 • Vaihe 3. Nimeä aikataulu, kuten "Joulu", "Ystävänpäivä", "Äitienpäivä" ja "Ei-kausi. "
 • Vaihe 4. Tarpeet on tarvittaessa luokiteltava tuotteittain, kuten "mekot", "t-paidat" ja "farkut". "

Voit nyt käyttää yksinkertaisia ​​pivot-taulukoita jokaiselle luokitukselle tunnistamaan parhaiten menestyvän kampanjatyypin ja -tuotetyypin. Voit myös luokitella kausiluonteisuuden mukaan.

Tässä on esimerkki. Tällä tavalla luokitellessasi voit myös suunnitella uusia myynninedistämistutkimuksia muina aikoina. Semalt, se tarjoaa vertailuarvon promootion, kauden tai tuotteen tyypille.

Pitkän aikavälin analyysit

Monivuotisten suunnitelmien kehittämiseksi voit seurata kaikkia tarjouksia tietokannassa, liiketoimintatiedustelussa tai jopa yksinkertaisessa laskentataulukossa. Uudistat uusia sarakkeita kampanjatyypeille, jotta voit helposti analysoida tietoja useilla eri tavoilla, kuten:

 • Kampanjatyyppi / tuotetyyppi. Sukat, 50% työtulo paremmin kuin 2 dollaria. 99 pois?

Yrityksille, joilla on paljon tietoja - monia promootiotyyppejä, monia tuotteita ja monia aikajaksoja - pitävät näitä analyysejä. Joihinkin kuuluu uusien luokitusten lisääminen.

 • Kampanjatyyppi vs. kausittaisuus vs. tuotetyyppi. Mikä edistäminen ja tuote toimii parhaiten, esimerkiksi jouluna?
 • Tuotteen hinta. Olisiko halvempaa tarjota halvempia tuotteita prosenttiosuuteen? Pitäisikö korkealaatuisten lippujen mainospaikkoja olla dollarimääräinen? Esimerkiksi 50-prosenttisesti vähemmän kuin 10 ja 250 dollarin erät tuotteille, jotka myyvät $ 1,000 tai enemmän.
 • Asiakastyyppi. Harkitse uusien asiakkaiden, palauttavien asiakkaiden, korkean kulutuksen asiakkaiden ja satunnaisten asiakkaiden luokittelua kampanjoihin.
 • Kanava. Luokitella mainoskanavaan perustuvat mainoskampanjat. Esimerkiksi sähköpostin vastaanottajille voi olla 10 prosentin tarjouskoodi ja $ 5 pois promo koodista Facebook-mainoksissa.
 • Maantiede. Alueet ja kulttuurit reagoivat eri tavalla kampanjoihin.

Avain tietojen analysoimiseen useilla tavoilla on luokitella kampanjat tarkasti. Se voi tuntua pelottavalta. Mutta kokemukseni mukaan se maksaa, kun suoritat enemmän ylennyksiä ja kehität parempia esikuva-analyysejä Source .

March 1, 2018