Back to Question Center
0

Semalt robots.txEsimerkki suuresta SEO-palvelusta Semalt robots.txt esimerkki hyvä SEO

1 answers:

Robotit. txt-tiedosto on erittäin voimakas tiedosto, jos työskentelet sivuston SEO. Samaan aikaan sitä on myös käytettävä varoen. Sen avulla voit kieltää hakukoneiden pääsyn tiettyihin tiedostoihin ja kansioihin, mutta usein ei mitä haluat tehdä. Vuosien varrella etenkin Google muuttui paljon web-indeksointiin, joten vanhat hyvät käytännöt eivät ole enää voimassa. Tässä viestissä selitetään, mitä nykyiset parhaat käytännöt ovat WordPress-robotteille. txt ja miksi.

Google tekee täysin sivustosi

Google ei enää ole tyhmä pikkulapsi, joka vain hakee sivustosi HTML-sivua ja jättää tyylisi ja JavaScriptisi huomiotta. Se hakee kaiken ja tekee sivusi kokonaan. Tämä tarkoittaa, että kun kiellät Google-pääsyn CSS- tai JavaScript-tiedostoille, se ei pidä siitä lainkaan . Tämä viesti Google Panda 4: sta on esimerkki tästä. Sanoimme sen uudelleen myöhemmin ja jatkamme sanomista: älä estä CSS- ja JavaScript-tiedostojasi.

Vanhoja parhaita käytäntöjä, joilla on robotteja. txt , joka estää pääsyn wp-include -hakemistoosi, ja laajennusten hakemisto ei ole enää voimassa. Siksi WordPress 4.0: ssa avasin ongelman ja kirjoitin korjaustiedoston poistaa wp-includes /. * oletus WordPress robotteja. txt .

Monet teemat käyttävät myös asynkronisia JavaScript-pyyntöjä, niin kutsuttu AJAX, lisätä sivun sisältöä. Oletusarvoisesti WordPress estää näiden käytön. Joten luin lipun WordPressille, jotta Google voisi indeksoida admin-ajaxia. php URL-osoite wp-admin . Tämä on korjattu WordPress 4. 4.

Robotit. txt kieltää linkit niiden arvon

Jotain muuta on erittäin tärkeää pitää mielessä. Jos estät URL-osoitteen sivustosi robotteilla. txt , hakukoneet eivät indeksoi näitä sivuja. Tämä tarkoittaa myös, että ne eivät voi jakaa linkin arvoa, joka osoittaa näissä URL-osoitteissa. Joten jos sinulla on sivustosi osa, jota et halua näyttää hakutuloksissa, mutta et saa paljon linkkejä, älä käytä robotteja. txt tiedosto. Käytä sen sijaan robottien metakoodia, jonka arvo on noindex, seuraa . Tämä sallii hakukoneiden jakaa oikein kyseisten sivujen linkin arvon sivustoosi.


WordPress-robotteja. txt esimerkki

Joten, mitä sinun pitäisi olla WordPress-robotteissasi. txt? Meidän on erittäin puhdas nyt. Emme enää estä mitään ! Emme estä / wp-content / plugins / -hakemistoa, koska lisäosat voivat tuottaa JavaScriptin tai CSS: n, jonka Google tarvitsee tehdä sivulle. Emme myös estä / wp-include / -hakemistoa, sillä WordPress-sovelluksen mukana toimitetut oletuspyynnöt, jotka useat teemat käyttävät, tulevat näistä hakemistoista.

Emme myös estä / wp-admin / -kansiota. Syy on yksinkertainen: jos estät sen, mutta linkit siihen jonnekin sattumalta, ihmiset voivat silti tehdä yksinkertaisen [inurl: wp-admin] kyselyn Googlessa ja löytää sivustosi. Tämäntyyppinen kysely on kyselyn tyyppi haittaohjelmia hakkereita rakkautta . Jos et tee mitään, WordPress on (tekemällä) robottien meta x-http otsikko admin-sivuilla, joka estää hakukoneita näyttämästä näitä sivuja hakutuloksissa, paljon puhtaampaa ratkaisua.

Mitä sinun pitäisi tehdä sinun robottisi kanssa. txt

Sinun tulee kirjautua Google Search Console -ohjelmaan ja indeksointiin → Hae nimellä Google, käytä Fetch and Semalt -vaihtoehtoa:

Semalt robots.txAn example for great SEO
Semalt robots.txt example for great SEO

Jos se ei näytä, mitä näet, kun selaat sivustosi tai heittää virheitä tai ilmoituksia, korjaa ne poistamalla rivejä, jotka estävät näiden robottien URL-osoitteiden käytön. txt tiedosto.

Jos linkit XML-sivustokarttasi robotteihin. txt ?

Olemme aina yrittäneet linkittää XML-sivukarttasi robottiisi. txt on vähän hölynpölyä. Tämä on syy siihen, että Yoast-pluginsimme ei lisää sitä robotteihisi. txt . Älä luota heihin, jotta voit selvittää XML-sivukarttasi robottien kautta. txt .

Lue lisää: "robotteja Source . txt: perimmäinen opas "

March 1, 2018