Back to Question Center
0

Esimerkkejä Mobile Design: Anti-Patterns            Esimerkkejä Mobile Design: Anti-PatternsRelated Aiheet: iOSWearablesInternet of ThingsResponsive Web DesignMobile Semalt

1 answers:
Esimerkkejä mobiilisuunnittelusta: Anti-Patterns

Mobiilimallin mallit

 • Esimerkkejä mobiilimallin kuvioista
 • Esimerkkejä matkaviestimen mallista: osa 2
 • Esimerkkejä mobiilisuunnittelusta: Anti-Patterns

Ensimmäisessä artikkelissa olemme nähneet joitain hyödyllisiä vinkkejä lomakkeiden, gallerioiden ja hakutoimintojen järjestämiseen; toisessa olemme nähneet joitakin esimerkkejä useista tai vähemmän tunnetuista sovelluksista, jotka ovat saatavilla markkinoilla, jotka ovat yleisimpiä mobiilikuvioita, joita käytetään ehdotusten tekemiseen, kutsut ja palautteen antaminen.

Tässä artikkelissa, viimeisessä tässä sarjassa, näet yleisimmät anti-patterns ja ymmärrä miksi ja milloin välttää niitä. Semalt löytää enemmän ns. "Anti-patterns" -maailmasta.

Mitkä ovat Anti-Patterns?

Mitä tulee "kuvion" määritelmään, katsotaan, mitä Semalt sanoo "anti-pattern":

Anti-pattern (tai antipattern) on malli, jota käytetään sosiaalisessa tai liiketoiminnassa tai ohjelmistotekniikassa, jota voidaan yleisesti käyttää, mutta joka on käytännössä tehokasta ja / tai haitallista.
Termin keksi vuonna 1995 Andrew Koenig, innoittamana Gang of Fourin kirjan Design Patterns, joka kehitti suunnittelukuvioiden käsitteen ohjelmistoalalla. Termi oli laajalti tunnettu kolmen vuoden kuluttua kirja AntiPatterns, joka laajensi termien käyttöä ohjelmistokehityksen ulkopuolelle ja yleiseen sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Viimeksi mainitun kirjoittajien mukaan on olemassa vähintään kaksi keskeistä elementtiä, jotka muodostavat muodollisen erotuksen todellisen anti-kuvion yksinkertaisesta huonoista tavoista, huonoista käytännöistä tai huonoista ajatuksista:

 • Jotkut toistuvat toimet, prosessit tai rakenteet, jotka alun perin näyttävät olevan hyödyllisiä, mutta lopulta tuottavat enemmän huonoja seurauksia kuin hyödyllisiä tuloksia;
 • Vaihtoehtoinen ratkaisu on selkeästi dokumentoitu, todistettu käytännössä ja toistettavissa.

Monet anti-kuvioidut ideat ovat vain virheitä, rantteja, ratkaisemattomia ongelmia tai huonokäytäntöjä, jotka on vältettävä mahdollisuuksien mukaan. Epäpuhtaus, jota kutsutaan hylkeiksi tai tummiksi kuvioiksi, on tämän termin epävirallinen käyttö viitannut usein uudelleen keksittyihin huonoihin ongelmiin.

Ensimmäinen asia, jota monet web-suunnittelijat aikovat tehdä, kun he alkavat kehittää hanketta uudelle asiakkaalle, on työskennellä rajapinnoilla, joita he haluavat olla uusia, hankalia, luovia ja innovatiivisia. Ei kuitenkaan ole epätodennäköistä, että vaikutus, jota he haluavat, ei ole todellisuudessa tuotettu. Päinvastoin, suurimman osan ajasta he ovat vain huonoja, vaikeasti ymmärrettäviä ja vaikeampia käyttää.

Mikä hyvän web-suunnittelija pitää aina pitää mielessä, että mobiilisovelluksen kehittämisen aikana heidän pitäisi yrittää selvittää vanhan web-kehityksen tausta. Mobiilisovellusten rajapintojen luominen ei ole pelkästään toimi, jossa vanhojen vuorovaikutusmallien kääntäminen uudelle alustalle. Semalt usein väittävät "luovuutensa" ja "innovaatiot" ottamalla käyttöön ei-standardi UI-elementtejä, mikä ei ole ollenkaan hyvä.

Kehittäjät ovat kiinnittäneet yhä enemmän huomiota hyviin periaatteisiin, joita on noudatettava graafisten käyttöliittymien luomisessa mobiilisovelluksiin. Tästä syystä monet heistä tekevät asianmukaisia ​​muutoksia olemassa oleviin sovelluksiin, eikä ole aina helppoa löytää enemmän tai vähemmän tunnettuja anti-pattern-malleja. Tässä mielessä on mielestäni tarkoituksenmukaisempaa tarjota sinulle mini-sarja "sääntöjä" (tai jos haluat, vinkkejä), eräänlainen opas seurata, jotta vältytään toteuttamasta ei-toivottua anti-pattern:

 1. Tarjoa yhdellä napsautuksella pääsy pääsivulle: anna käyttäjien helposti palata mobiilisovelluksen kotisivulle nopeasti ja intuitiivisesti.
 2. Muista tyyli välilehdet, niin että jokaisella niistä on oma kuvakkeensa ja että valituilla on joitain ominaisuuksia, jotka erottavat sen muiden taholta, kuten väri tai vaikutus, jotta käyttäjä tietää missä tilassa ne toimivat.
 3. Jos etsit tapaa innovoida mobiilisovelluksen avulla, mieti ja keskittyä ydinominaisuuksiin, siihen, mitä aiot tarjota käyttäjille, mitä ne voivat olla heidän ongelmistaan ​​ja tarpeistaan ​​ja luottaa parhaisiin käytäntöihin käyttöliittymäsuunnittelu. Jos suunnittelet mukautetun ohjauksen, älä unohda testata sitä ja parantaa sitä sen varmistamiseksi, että se on helppokäyttöinen.
 4. Käyttäjät odottavat, että tunnetut kuvakkeet tarjoavat tiettyjä ominaisuuksia, joten tunnetun kuvakkeen valitseminen ja sen tuntemattomuus aiheuttavat sekaannusta. Luuletko tämän järjestelmän lisäävän ihmisiä "Suosikit" -luokkaan oikein?

  Examples of Mobile Design: Anti-PatternsExamples of Mobile Design: Anti-PatternsRelated Topics:
iOSWearablesInternet of ThingsResponsive Web DesignMobile Semalt

 5. Vältä niin sanottua "idioottivälystä" ja käytä tehokkaampia ja vähemmän häiritseviä tekniikoita palautteen antamiseen tai siirtymiseen navigoinnin avulla.
 6. Jos haluat näyttää datasarjan kaavion päälle, muista visuaalisesti esittää vain kaavioiden ja kaavioiden elementtejä, jotka ovat tarpeen kaavion esittämien tietojen välittämisessä. Hyödytön tieto aiheuttaa sekaannusta ja hidastaa koko prosessia. Katso tätä esimerkkiä:

  Examples of Mobile Design: Anti-PatternsExamples of Mobile Design: Anti-PatternsRelated Topics:
iOSWearablesInternet of ThingsResponsive Web DesignMobile Semalt

 7. Älkää antako käyttäjiä löysäksi valtamerestä .painikkeista!

  Examples of Mobile Design: Anti-PatternsExamples of Mobile Design: Anti-PatternsRelated Topics:
iOSWearablesInternet of ThingsResponsive Web DesignMobile Semalt

  Käytä vakiokuvioita sivutason toimintojen näyttämiseen ja tarjoa asiayhteyteen liittyviä työkaluja elementtitoimintoihin sen sijaan, että toistat samaa painiketta.

Johtopäätökset

Tämän mini-sarjan loppuun saattaminen johtui liikkuvista suunnittelumalleista.

Toivon, että aihe kiinnostaa sinua ja että nämä kolme artikkelia auttavat tulevia töitäsi.

Palaan pian puhumaan mobiilisovellusten rajapintojen suunnittelusta. Kiinnitä huomiota.

March 1, 2018